Okusne krompirjeve polpete z aromatično kolerabo.
Za 4 osebe potrebujete:
- 400 g kolerabe
- 600 g krompirja, ki se ne razkuha
- 1 jajce
- sol
- 2–3 žlice moke
- 2 žlici kreše
- nariban muškatni orešek
- 4 žlice repičnega ali sončničnega olja
Priprava:
1. Olupite kolerabo in krompir ter oboje nastrgajte. Nastrgano zelenjavo zavijte v kuhinjsko krpo in jo iztisnite. Sok zelenjave pustite nekaj časa stati, nato pa ga odcedite, tako da na dnu ostane škrob.
2. Naribano kolerabo in krompir zmešajte z jajcem, škrobom, moko in krešo in zmes začinite s soljo in muškatom.
3. V ponvi po porcijah segrejte olje. S pomočjo žlice oblikujte kupčke in jih položite na vročo maščobo. Pecite jih 2 do 3 minute. Nato jih obrnite in jih pecite še 2 do 3 minute, da bodo polpeti lepo zlato rjavi. Tako po porcijah porabite vse testo in polpete odcedite na kuhinjskem papirju.
4. Po želji okrasite. Zraven tekne jabolčna ali kutinova čežana.
Čas priprave: približno 45 minut.
Na osebo: približno 260 kalorij, beljakovine: 6 g, maščobe: 14 g, ogljikovi hidrati: 28 g.
Novo na Metroplay: Če v svoj dan uvedete večerno raztezanje, boste naredili ogromno zase | LUŠTno je biti fit