Recept: Malinov kolač

30. 8. 2014 | Mario Sambolec
Deli
Recept: Malinov kolač (foto: Shutterstock.com)
Shutterstock.com

Preprosto in zdravo - slastni malinov kolač.

Za pripravo potrebujete:
  • 2 jajci pašne reje,
  • 250 g zdroba (rižev, prosen, ajdov, kvinojin, pirin),
  • 400 g albuminske skute,
  • ½ litra mineralne vode,
  • 1 zavitek datljev/suhih sliv ali 4 žlice naravnega sladila eritrol oz. zadostna količina v kombinaciji s stevijo, da dosežete željeno sladkost,
  • 1 bio limona (sok in nastrgana lupina),
  • burbonska vanilija v prahu,
  • 500 g malin/robid (lahko so zamrznjene),
  • ghee maslo ali deviška kokosova maščoba za pekač.
Priprava:

Datlje/suhe slive predhodno namočimo v malo tople vode in ko se zmehčajo, jih spasiramo s paličnim mešalnikom. Prvi korak kar preskočimo, če se odločimo za verzijo, z manj fruktoze in uporabimo predstavljeno sladilo.

V razžvrkljani jajčki dodamo albuminsko skuto (pravijo ji tudi sirarska skuta), vaniljo in pasirano suho sadje (ali količino eritrola oziroma stevie po okusu); nastrgamo limonino lupinico, limono pa ožamemo in sok dodamo zmesi.

Zamešamo še poljuben zdrob in zmes razredčimo z mineralno vodo.

Nadevamo v pekač in pečemo približno 30 minut na 180 °C. Ko je pecivo pečeno, na še vroče posujemo maline in pustimo, da se ohladi.

Mario Sambolec, Dr. Feelgood, strokovnjak na področju prehrane in trener z licencama NSCA – CSCS (Certified Strength and Conditioning Specialist) in FZS (Fitnes Zveza Slovenije), foto: Shutterstock

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"