RECEPT: Marelične mini pite

22. 3. 2016 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
RECEPT: Marelične mini pite (foto: Arhiv revije Lisa)
Arhiv revije Lisa

Nebeško slastne z marcipanovo sredico.

Za 10 kosov potrebujete:
  • 2 zvitka listnatega testa (po 270 g)
  • 100 g marcipana
  • 2–3 žlice mleka
  • 10 polovičk marelic (vloženih)
  • 100 g marelične marmelade 
  • sladkor v prahu
Priprava:

1. Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Pekač obložite s papirjem za peko. Plasti testa malce razvaljajte na pomokani delovni površini. Eno plast lahno premažite z vodo, jo pokrijte z drugo in jo lahno zatisnite z valjarjem. Izrežite 10 jajčnih oblik in jih v manjših razmakih porazdelite po pekaču.

2. Marcipan nastrgajte in ga denite v skodelico. Dodajte mleko in oboje gladko zmešajte z vilicami. Maso porazdelite po sredini jajc iz listnatega testa. Marelice odcedite in na vsak kupček marcipana položite marelico z izboklino navzgor. Mini pite pecite 25 do 30 minut na srednjem nivoju pečice.

3. V kozici segrejte marmelado in jo nato odstavite. Pekač vzemite iz pečice in marelice premažite z marmelado. Pite potresite s sladkorjem v prahu in jih postrezite tople ali hladne.

Čas priprave: približno 50 minut.
Na kos: približno 410 kcal, beljakovine: 5 g, maščobe: 28 g, ogljikovi hidrati: 36 g.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"