Da bomo malo pogreli naše želodčke.
Za 4 osebe potrebujete:
- 400 g ohrovta
- 2 čebuli
- 2 korenčka
- 100 g korenine peteršilja
- 4 srednje velike krompirje, ki se ne razkuhajo
- 1 steblo pora
- 4 žlice olivnega olja
- 2 žlici paradižnikove mezge
- sol, poper
- 1 l zelenjavne juhe
- 1 pločevinko (850 ml) belega fižola
- 100 g srednje debelih jušnih rezancev
- 75 g nastrganega parmezana
Priprava:
1. Ohrovt očistite, odstranite kocen in liste zrežite na trakove. Olupljeni čebuli zrežite na drobne kocke. Preostalo zelenjavo očistite in jo zrežite na drobne kocke. Krompir olupite, ga operite in ga zrežite na 1 cm velike kocke.
2. V večji kozici segrejte olje. Na njem med mešanjem popražite čebulo. Dodajte korenje, krompir, por, korenino peteršilja in paradižnikovo mezgo, vse skupaj popražite in začinite. Prilijte juho, jo zavrite in jo na nizki temperaturi pustite lahno vreti približno 15 minut.
3. Fižol odcedite, ga oplaknite in odcedite. Skupaj z ohrovtom in surovimi rezanci ga primešajte juhi, ki naj se kuha še nadaljnjih 10 minut. Primešajte parmezan in juho pikantno začinite. Kozico odstavite, juho pustite stati nekaj minut in jo nato postrezite.
Čas priprave: približno 60 minut.
Na osebo: približno 470 kcal, beljakovine: 24 g, maščobe: 21 g, ogljikovi hidrati: 45 g.
Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem