Recept: Na žaru pečen krompir, polnjen z rdečo lečo

15. 5. 2014
Deli
Recept: Na žaru pečen krompir, polnjen z rdečo lečo (foto: Profimedia)
Profimedia

Leča je pravo super živilo, ki so ga poznali že v kameni dobi. Založila vas bo z ogromno vlaknimami, beljakovinami in minerali.

Za 4 osebe potrebujete:
  • 8 velikih krompirjev
  • oljčno olje
  • sol, poper
  • 1 čebulo
  • 3 stroke česna
  • 1 korenje
  • 2 stebli zelene
  • 400 g kuhane leče (lahko iz pločevinke)
  • 400 g paradižnikov (iz pločevinke)
  • 100 g koruze (iz pločevinke)
  • ščepec origana
Priprava:

Krompir oplaknite in osušite. Nakapajte ga z oljčnim oljem in potresite s soljo ter poprom. Vsakega nato zavijte v aluminijasto folijo in jih pecite na žaru, dokler se ne zmehčajo.

Čebulo in česen olupite ter oboje drobno sesekljajte. Korenje in zeleno ostrgajte ter oboje zrežite na koščke. Nato vse skupaj popražite na oljčnem olju. Dodajte še precejeno lečo s paradižniki in koruzo. Začinite s soljo, poprom in origanom ter vse skupaj malo pokuhajte.

Krompir odvijte, vsakemu odrežite vrhnji del in ga malce izdolbite. Napolnite ga z lečino mešanico. Krompirje položite nazaj na žar in jih še malce zapecite.

Žar - več kot 80 receptov in nasvetov za ljubitelje žara

Revija Nova žar

Zakaj bi kurili ogenj in segrevali rešetko za pripravo ene same jedi, če lahko spečete celoten meni in pričarate čudovite in slastne mojstrovine?

Več kot 80 receptov najdete v posebni izdaji revije Nova žar.

V reviji boste našli:

  • strani za zaprisežene mesojedce,
  • izbor okusnih jedi z žara za vegetarijance,
  • recepte za pripravo rib in burgejrev in
  • celo slaščice z žara.

Za vse, ki kupujete nov žar, pa bo zelo uporabna kopica nasvetov, ki bo olajšala odločitev o nakupu.

Revijo Nova žar poiščite pri najbližjem prodajalcu časopisov!

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek