Recept: najboljša domača vroča čokolada (kot jo pripravi gospa Božiček)

Recept: najboljša domača vroča čokolada (kot jo pripravi gospa Božiček) (foto: MU Promocijski material (recept Urška Fartelj)) MU Promocijski material (recept Urška Fartelj)
28. 12. 2020 Promocijsko sporočilo

Ni ga čez domače in to velja tudi za vročo čokolado.

Za čokoholike bo recept verjetno najbolj priljubljen čez celo zimo, seveda pa je primeren tudi za tiste, k večinoma jeste zdravo in se decembra radi malo razvajate. Za bolj zdravo različico uporabite temno čokolado z vam ljubim okusom. 

Domača vroča čokolada s smetano

Sestavine za 1 lonček:

  • 1 dcl alpske smetane za stepanje Mu Cuisine
  • 0,5 dl sladke smetane Mu Cuisine
  • pol lončka svežega mleka Mu
  • 50 g najljubše čokolade
  • 1 žlička koruznega škroba
  • 1 žlička sladkorja (če imamo temno čokolado ali želimo slajšo vročo čokolado)
  • začimbe po želji (cimet, kardamom, vanilja, pomarančna lupinica ...)

Za okrasitev: čokoladne mrvice, penice, praženi lešniki ipd.

V manjšem lončku zmešamo 2 žlici mleka s koruznim škrobom. Mešamo, dokler ni masa brez grudic. V kozico nalijemo preostalo mleko, dodamo sladko smetano Mu Cuisine, začimbe in segrevamo do vrenja.

Zmanjšamo ogenj, z metlico vmešamo koruzni škrob z mlekom, sladkor in nalomljeno čokolado. Kuhamo 1–2 minuti, dokler se vroča čokolada ne zgosti do želene gostote.

Alpsko smetano za stepanje Mu Cuisine čvrsto stepemo in jo nabrizgamo po vroči čokoladi. Okrasimo z mrvicami in napitek takoj postrežemo.

Imejte sladek december! 

Avtorica recepta: Urška Fartelj

MU Promocijsk material (recept: Urška Fartelj)