Recept: Piščančji kari

Recept: Piščančji kari (foto: Profimedia) Profimedia
8. 11. 2013

Pozdrav iz jugovzhodne Azije.

Za 4 osebe potrebujete:
  • 400 g mesa buče
  • 150 g tajskih belušev
  • 20 g ingverja
  • 1 šalotko
  • 1 strok česna
  • 2 žlici arašidovega olja
  • 1–2 žlici rdeče karijeve paste
  • 500 ml kokosovega mleka
  • 200 ml juhe
  • 400 g fileja piščančjih prsi
  • 2–3 žlice limetinega soka
  • 2 žlici svetle sojine omake
  • 1 pest sojinih kalčkov
  • tajsko baziliko
Priprava:

1. Meso buče zrežite na približno 3 cm velike kocke. Tajske beluše oplaknite, jih očistite in prepolovite. Olupite tudi ingver, šalotko in česen ter vse drobno sesekljajte.

2. V voku segrejte olje in v njem 2 do 3 minute pražite karijevo pasto. Na njem nato podušite tudi ingver, šalotko in česen. Zalijte s kokosovim mlekom. Dodajte še juho in buče in pustite, da vse skupaj približno 5 minut lahno vre v odkriti posodi.

3. Meso oplaknite, ga osušite in zrežite na grižljaj velike koščke. Skupaj s tajskimi beluši jih stresite h kariju in ga pustite, da se pri nizki temperaturi kuha še približno 5 minut. Začinite z limetinim sokom in sojino omako.

4. Kari prelijte v skodelice in ga potresite s tajsko baziliko in oplaknjenimi kalčki. Zraven tekne jasminov riž.

Čas priprave: približno 45 minut.
Na osebo: približno 240 kalorij, beljakovine: 27 g, maščobe: 8 g, ogljikovi hidrati: 14 g.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri