Da pogrešamo prijatelje najlažje povemo z najboljšim, prijetno osvežilnim, slastnim domačim piknikom.
Sestavine (za 4 osebe)
Rebrca
- 1200 g svinjskih rebrc
- 50 g sončničnega olja
- 40 g cvetličnega medu
- sol, poper, strti česen, timijan
Pečena sredozemska zelenjava
- 30 g oljčnega olja
- 20 g šalotke
- 50 g oranžnega korenja
- 50 g rumenega korenja
- 50 g rdeče paprike
- 50 g rumene paprike
- 100 g bučk
- 50 g pora
- 50 g paradižnika daterino
- sol, sladkor, poper, timijan, rožmarin,
- bazilika
Mlada špinača z oljčnim oljem in limonovim sokom
- 200 g mlade špinače
- 30 g oljčnega olja
- 15 g limonovega soka
- 10 g belega balzamičnega kisa
- Sol
Priprava
Svinjska rebrca začinimo s soljo, poprom in timijanom ter strtim česnom. Postavimo v pomaščen pekač na zelenjavo, ki smo jo narezali na grobe kocke in postavimo v segreto pečico. Pečemo 15 minut pri 200 °C, nato zmanjšamo temperaturo na 115 °C in pečemo počasi do popolnoma mehkih rebrc, približno 3 ure ali vzemite predpripravljena rebrca in jih specite po navodilih.
Zelenjavo narežemo na manjše palčke in jo na hitro v segreti ponvi ali žaru popečemo na oljčnem olju. Popečeno zelenjavo začinimo s soljo, sladkorjem, poprom in ščepcem sesekljanih svežih zelišč. Špinačo temeljito operemo in osušimo. Rahlo jo začinimo z oljem, limonovim sokom in kisom ter soljo in damo na krožnik. Zraven serviramo pečeno zelenjavo in narezana pečena svinjska rebrca.