10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Recept: Poletna prosena kaša

11. 8. 2014

Sodobni prehranski strokovnjaki proso visoko cenijo. Je bogat vir mineralov, predvsem magnezija in železa, pospešuje odvajanje vode iz telesa in je balzam za uničeno črevesno floro ter za druge črevesne bolezni.

Je tudi edino žito, ki v želodcu povzroči alkalno reakcijo in je zaradi tega primerno živilo za občutljive želodce, predvsem zavoljo visoke vsebnosti mineralov in vitaminov.

Za pripravo kaše potrebujemo:
  • 1 skodelico prosene kaše
  • 3 skodelice sojinega napitka
  • 1 dl agavinega sirupa ali medu
  • 200 g sesekljanega ananasa
  • 1 bio pomarančo
  • 1 limeto
  • 1 dl nerafinirane kokosove maščobe
  • 100 g kokosove moke
  • kos svežega ingverja
  • 1/2 čajne žličke kardamoma
  • 1/2 čajne žličke soli
Priprava:

Proso operemo in ga prelijemo z rastlinskim napitkom. Rahlo osolim in kuhamo na počasnem ognju 20-30 minut. Med kuhanjem kašo mešamo, da se ne oprime dna posode.

Pomarančo operemo in naribamo lupinico. Preostalo pomarančo olupimo in sesekljamo. Limeto izsočimo. Ananas olupimo in ga nasekljamo na majhne koščke. Ingver naribamo ali sesekljamo s trojem.

Ko je proso razmehčano, posodo odstavimo z ognja. Kuhani masi vmešamo sadje, limetin sok, pomarančno lupinico, kokosovo moko, začimbe in osladimo.

Naložimo v manjše posodice in okrasimo s kokosovo moko.

Postrežemo ohlajeno.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri