25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

RECEPT: Ribji burger

3. 6. 2016 Vir: liza.aktivni.si

Z aromatično omako iz kumaric.

Za 4 osebe potrebujete:

  • 100 g kumaric (odcejenih)
  • 3 žlice majoneze (lažjo različico pripravite z jogurtom)
  • 1 žličko dijonske gorčice
  • 3 žlice skute
  • sol, poper in sladkor
  • 4 čiste kodraste solate
  • 300 g fileta lososa
  • 50 g fileta prekajene postrvi 
  • 50 g drobtin 
  • 1 jajce 
  • 1 žličko kaper
  • stebla koprca
  • 6 žlic olja
  • 8 mini žemljice
  • 4 žličke paradižnikovega kečapa
Priprava:

1. Kisle kumarice drobno sesekljajte. Primešajte jim majonezo, gorčico in skuto ter mešanico začinite.

2. Solato oplaknite in jo osušite. Pečico segrejte na 80 stopinj.

3. Ribje filete zrežite na kocke in jih drobno sesekljajte v električnem sekljalniku. Dodajte drobtine in jajce. Kapre in koprc sesekljajte ter oboje dodajte ribji masi. Nato jo začinite in pregnetite. Z vlažnimi rokami oblikujte 8 mini polpet in jih v teflonski ponvi in na olju z vsake strani pecite 4 do 6 minut.

4. Prerežite žemljice in jih pogrejte v pečici. Spodnje dele premažite s kumarično omako. Obložite jih s solato in polpeti. Odrezane dele zgornjih polovic premažite s kečapom in jih položite na polpete.

Čas priprave: približno 50 minut.
Na osebo: približno 450 kcal, beljakovine: 23 g, maščobe: 24 g, ogljikovi hidrati: 34 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri