Rožiči veljajo za zdrav nadomestek kakava. Čeprav imajo sladkast okus, nikar ne pričakujte, da bo imela sladica z njimi popolnoma enak okus kot čokoladna različica. Bo pa slastna.
Sestavine:
- 140 g temne čokolade (72 %)
- 140 g masla
- 115 g sladkorja v prahu
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja (10 g)
- 5 jajc
- 55 g moke
- 85 g mletih rožičev
- 1 zavitek pecilnega praška (15,5 g)
- 3 žlice mletih mandljev
- maslo za pekač
- breskov kompot
Priprava:
Rumenjake ločimo od beljakov. Maslo raztopimo v ponvi. Temno čokolado raztopimo nad vodno soparo. Moko, mlete rožiče in pecilni prašek zmešamo. Beljake stepemo v trd sneg.
Tortni pekač (premer 26 cm) premažemo z maslom in potrosimo z mletimi mandlji (polovica).
Rumenjake stresemo v skledo, dodamo mleti in vaniljev sladkor ter premešamo. Nato prilijemo stopljeno maslo in čokolado ter sestavine dobro premešamo, da se povežejo. V zmes stresemo mešanico iz moke, rožičev in pecilnega praška ter polovico snega iz beljakov. Dobro premešamo.
Dodamo še preostanek snega in ga na rahlo umešamo v biskvitno zmes, ki jo stresemo v pripravljen pekač. Po potrebi poravnamo in potrosimo s preostankom mletih mandljev. Pekač postavimo v ogreto pečico na 185 °C za 35 minut. Ohlajen kolač razrežemo in serviramo s sadno kašo.
Sadna kaša: Vložene breskve s tekočino zmeljemo v gladko zmes. Uporabimo lahko tudi jagodni, višnjev, hruškov, ananasov kompot ali pa pripravimo preliv iz svežega sadja.
Recept je prispeval Blaž – avtor bloga Blaž kuha
Novo na Metroplay: Pižama in strokovnjakinja za prehrano Lana Trampuš razbijata mite o proteinih | Več vem, bolje jem