Recept: slastni masleni božični piškoti, ki se stopijo v ustih

Recept: slastni masleni božični piškoti, ki se stopijo v ustih (foto: promocijsko gradivo MU cuisine) promocijsko gradivo MU cuisine
30. 12. 2020 Promocijsko sporočilo

Božič bo kmalu tu in verjetno ste že oboroženi z vsemi recepti. Dodajamo še enega - za slastne božične piškote! 

Vsako leto v knjižico receptov radi dodamo kaj novega in presenetimo goste z malo drugačno sladico. Tokrat bomo pripravili maslene piškote, ki vam bodo zagotovo teknili. 

Masleni brizgani piškoti

Sestavine:

  • 150 g masla Mu Cuisine
  • 1 žlica kisle smetane Mu Cuisine Mileram
  • 250 g pšenične moke
  • 50 g sladkorja v prahu
  • 1 veliko jajce
  • 1/2 zavitka pecilnega praška
  • 100 g temne čokolade
  • 3 žlice sladke smetane Mu Cuisine
  • jedilni biseri za dekoracijo

Maslo narežemo na rezine in počakamo nekaj minut, da se zmehča. Nato dodamo sladkor in zmešamo v puhasto kremo. Vmešamo jajce, kislo smetano, nato pa počasi dodajamo presejano moko s pecilnim praškom. Masa je precej mehka, idealna za brizganje, vendar ne sme biti premehka. Če je premehka, jo malce ohladimo v hladilniku, če je pretrda, jo segrejemo z rokami.

Maso za piškote nadevamo v dresirno vrečko z izbranim nastavkom in jo nabrizgamo na papir za peko v obliki srčkov, krogov, rožic, kroglic ...

Piškote pečemo pri 180 stopinj Celzija v že ogreti pečici približno 8 minut. Pečeni piškoti so zelo rahli, zato jih ne odstranjujemo s papirja za peko, ampak počakamo, da se ohladijo in stisnejo.

Ohlajene okrasimo s sladkorjem v prahu ali jih premažemo s čokolado, ki smo jo stopili s sladko smetano Mu Cuisine. Potresemo z biserčki.

Avtorica recepta je Urška Fartelj

Promocijsko gradico Mu Cuisine