Obožujemo jih - bučke.
Sestavine (za 2 osebi):
- 1 bučko, narezano na trakove
- 1 zdrobljen strok česna
- 50 g zdrobljenih orehov
- 1 žlico rastlinskega olja
- sol in poper
- 250 g špagetov
Priprava:
Zavremo vodo, solimo in skuhamo špagete 'al dente'. V ponvi raztopimo maslo in dodamo bučke, česen in orehe. Začinimo s soljo in poprom. Kuhamo na srednje močnem ognju in občasno mešamo.
Ko postanejo trakovi bučke mehki in špageti kuhani, vse skupaj premešamo in postrežemo.
Recept sta prispevali sestri Sandra in Anja – avtorici bloga DearKitchen
Poskusite tudi:
- Bučni štruklji z lanenimi semeni
- Slastne jedi iz bučk
- Bučkina tortilja
- Polnjene temne bučke
- Testo za pico iz bučk
Novo na Metroplay: Pižama in strokovnjakinja za prehrano Lana Trampuš razbijata mite o proteinih | Več vem, bolje jem