Potrebujete le tri sestavine – ki jih zelo verjetno že najdete v svoji kuhinj – in recept lahko tako rekoč preizkusite že danes. Ter si jutri pri zajtrku privoščite sveže slastne bagele. Preverite!
Sestavine (za 4 osebe):
- 250 g polnozrnate moke
- 250 g grškega jogurta
- 1 čajna žlička pecilnega praška
- ščep soli
- 1 rumenjak (neobvezno)
- laneno seme, sezam, chia semena, oreščki, sončnična semena ... za posip (neobvezno)
Priprava:
Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija in pekač obložite s peki papirjem.
V večji skledi zmešajte moko, pecilni prašek in ščep soli. Primešajte še jogurt in dobro pregnetite, da dobite gladko testo.
Delovno površino rahlo pomokajte, testo stresite iz sklede in razdelite na štiri enako velike dele. Vsakega še enkrat dobro pregnetite, nato oblikujte bagele. To lahko naredite tudi tako: iz testna najprej oblikujte krogle in nato na sredini s prstom »zavrtajte« luknjo.
Po želji: stepite rumenjak, z njim premažite bagele in jih potresite s semeni in oreščki.
Nato jih razporedite po pekaču.
Pecite 20 do 25 minut. Oziroma dokler ne dobijo zlato rjave barve.
Enostavno lahko pripravite tudi vegansko različico: uporabite veganski jogurt. Namesto rumenjaka pa rastlinsko olje, vegansko maslo ali le malo vode.
→ Kruh vam lahko pomaga pri hujšanju – RAZEN če delate te napake!
IN OBVEZNO PREIZKUSITE ŠE RECEPT ZA Domače bombetke, ki jih pripravite brez moke
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?