Recept: Špinačni palačinkov narastek

Recept: Špinačni palačinkov narastek (foto: Lisa Čarovnija okusa) Lisa Čarovnija okusa
18. 12. 2015

Špinačni palačinkov narastek lahko pripravite v mesni ali vegetarijanski različici. Navdušil vas bo v vsakem primeru. 

Za 4 osebe potrebujete:

Za testo:

  • 3 jajca
  • 200 ml mleka
  • sol
  • 150 g moke
  • 100 ml vode
  • olje

Za nadev in okrasitev:

  • 1 žlico masla
  • 1 majhno čebulo
  • 2 stroka česna
  • 500 g zamrznjene listne špinače
  • mlet poper
  • 150 g rezin šunke
  • 100 g nastrganega sira (gavda, edamec ...)
  • maslo za model

Za sirovo omako:

  • 50 g masla
  • 50 g moke
  • 500 ml mleka/
  • 100 g sira z modro plesnijo
  • bel poper
Priprava:

1. Jajca stepite z mlekom in ščepcem soli. Dodajte še moko in vodo ter vse skupaj dobro zmešajte. Testo naj malo počiva, nato pa iz njena na naoljeni ponvi specite 6 palačink.

2. Na vročem maslu popražite sesekljano čebulo in česen. Dodajte odmrznjeno špinačo in jo malce podušite. Začinite jo s soljo in poprom ter ponev odstavite.

3. Iz masla in moke pripravite svetlo prežganje. Dodajte mleko in vse skupaj med stepanjem pustite lahno vreti približno 15 minut, da dobite gladek bešamel. V njem nato stopite sir s plesnijo in omako začinite s soljo in poprom.

4. Palačinke obložite s šunko. Po njej razporedite špinačo in palačinke zvijte. Položite jih na namaščen model za narastke, prelijte z bešamelom in potresite z nastrganim sirom. Narastek približno 30 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj.

Preverite še recept za italijanski božični sufle.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri