Recept: Tajski kari z beluši

27. 4. 2015
Deli
Recept: Tajski kari z beluši (foto: Profimedia)
Profimedia

Družina bo navdušena nad to dišečo, pikantno in zelo zdravo jedjo.

Za 4 osebe potrebujete:
  • 2 žlici sončničnega olja
  • 700 g fileja piščančjih prsi (približno 2 cm velike kocke)
  • 1 majhno, na drobno sesekljano čebulo
  • 2 strta stroka česna
  • 1 kos limonske trave
  • 2–3 žlice zelene kari paste
  • 300 ml kokosovega mleka
  • 250 ml kokošje juhe
  • 2 žlički celih zelenih poprovih zrn
  • 2 lista limete (posušena)
  • 1 šopek belih belušev
  • ribjo omako
  • koriander
  • rezine limete
Priprava:

1. V globoki ponvi segrejte olje. Na njem z vseh strani zlato rjavo popecite meso. Nato ga stresite v skledo in ga postavite na toplo.

2. Limonsko travo počez zrežite na 4 dele. Olupite beluše, odrežite olesenele konce in jih zrežite na paličice.

3. V ponev stresite čebulo, česen in limonsko travo in vse skupaj pražite 1 minuto. Primešajte kari pasto in vse skupaj pražite še 1 minuto. Nato dodajte meso, prilijte kokosovo mleko in juho ter primešajte zelen poper in limetina lista. Vse skupaj zavrite. Dodajte še beluše in jih kuhajte, dokler se ne zmehčajo. Kari začinite z ribjo omako.

4. Postrezite ga s koriandrom in rezinami limet. Kot priloga tekne jasminov riž.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"