Zdaj je čas, ko začnemo pripravljati sladice za prihajajoče praznike. Danes delamo prosene kroglice brez glutena.
Sestavine:
- 1 skodelica prosene kaše
- 3 skodelice vode
- 15 datljev
- slad po okusu
- 100 g mletih lešnikov, lahko tudi mletih konopljinih ali sončničnih semen
- kokosova moka, lahko tudi kokosovi kosmiči
- limonina lupina
- vanilja v prahu
Priprava:
1. Proseno kašo speremo pod tekočo vodo in odcedimo. Nato kašo zavremo, kuhamo pet minut, odstavimo, pokrijemo in pustimo, da se sama skuha. Ohladimo.
2. V multipraktiku zmeljemo datlje z minimalno količino vode, da se lahko zmiksajo.
3. Pretresemo v posodo in dodamo toliko kokosove moke, da se lahko kroglice oblikujejo. Dodamo začimbe.
4. Kroglice povaljamo v kokosovi moki ali kokosovih kosmičih.
Pripravila Mateja Tea Dereani, www.matejadereani.si
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?