25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Recept za jesenske dni: Veganski tatarski biftek

Recept za jesenske dni: Veganski tatarski biftek (foto: Osebni arhiv) Osebni arhiv
10. 11. 2019

Priprava je zares enostavna. Zraven pa ponudite izbran kruh ali opečene kruhke.

Sestavine:

  • tretjina skodelice namočenih indijskih oreščkov
  • pol skodelice kuhane rjave ekološke leče
  • pol skodelice suhih vloženih paradižnikov (dobro odcejenih)
  • 1 manjša čebula
  • 1 česen
  • pol čajne žličke paprike v prahu
  • 1 čajna žlička kaper 
  • 6 žlic olivnega olja
  • peteršilj
  • košček čilija/paprike redeče
  • 2 manjši kisli kumarici
  • mleta kumina
  • poper in sol

Priprava:

Indijske oreščke namočimo v vodi. Če nimamo vloženih paradižnikov, lahko uporabimo suhe, ki jih prav tako namočimo v toplo vodo.

Lečo skuhamo. Nato narežemo čebulo, česen in kisli kumarici, peteršilj na grobo sesekljamo.

Ko je leča skuhana, jo odcedimo. Prav tako dobro odcedimo indijske oreščke ter paradižnike. Lahko jih tudi popivnamo s papirjem.

Vse skupaj vstavimo v blender/mešalnik, dodamo preostanek vseh sestavin in dobro zmeljemo.

Iz zakladnice receptov trgovinice Krajček v Kranju

Preberite še: Dobrodejne lastnosti špinače, ki jih morate poznati (+ slasten recept)

In preizkusite 8 slastnih receptov za zdrave beljakovinske prigrizke in sladice - za ljubitelje čokolade!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri