Revija Piškoti vas že čaka na prodajnih mestih po Sloveniji, tako da pohitite po svoj izvod!
V reviji vas čaka kar 66 slastnih receptov za piškote, brez katerih si ne moremo predstavljati prazničnih dni. Med njimi je tudi tisti za klasične vanilijeve rogljičke, ki se kar topijo v ustih.
Za 80 kosov potrebujete:
Za testo:
- 240 g moke
- 50 g sladkorja v prahu
- 160 g masla
- 100 g lešnikov ali mandljev
- 1 rumenjak
Za okrasitev:
- 1 strok vanilje
- približno 200 g sladkorja v prahu
1 Moko in sladkor v prahu presejte. Dodajte koščke masla, drobno mlete lešnike in rumenjak ter zgnetite nelepljivo in voljno testo. Zavijte ga v folijo za živila in ga za 1 uro postavite v hladilnik.
2 Testo znova pregnetite, razdelite na manjše dele in jih zvaljajte v približno 1 cm debele trakove. Zrežite jih na 3 cm dolge koščke in oblikujte v polmesce. Položite jih v pekač, obložen s papirjem za peko, in jih približno 8 minut pecite v pečici, segreti na 200 stopinj. Po peki naj se malce ohladijo.
3 V tem času razprite strok vanilje in postrgajte sredico. Vmešajte jo v sladkor v prahu in v njem povaljajte tople piškote.
Naj v vašem domu zadiši po praznični peki in okusnih piškotih!
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?