Recept za pokušino iz revije Piškoti: Večna klasika - vanilijevi rogljički!

Recept za pokušino iz revije Piškoti: Večna klasika - vanilijevi rogljički! (foto: Profimedia) Profimedia
3. 12. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Revija Piškoti vas že čaka na prodajnih mestih po Sloveniji, tako da pohitite po svoj izvod!

V reviji vas čaka kar 66 slastnih receptov za piškote, brez katerih si ne moremo predstavljati prazničnih dni. Med njimi je tudi tisti za klasične vanilijeve rogljičke, ki se kar topijo v ustih.

Za 80 kosov potrebujete:

Za testo:

  • 240 g moke
  • 50 g sladkorja v prahu
  • 160 g masla
  • 100 g lešnikov ali mandljev
  • 1 rumenjak

Za okrasitev:

  • 1 strok vanilje
  • približno 200 g sladkorja v prahu

1 Moko in sladkor v prahu presejte. Dodajte koščke masla, drobno mlete lešnike in rumenjak ter zgnetite nelepljivo in voljno testo. Zavijte ga v folijo za živila in ga za 1 uro postavite v hladilnik.

2 Testo znova pregnetite, razdelite na manjše dele in jih zvaljajte v približno 1 cm debele trakove. Zrežite jih na 3 cm dolge koščke in oblikujte v polmesce. Položite jih v pekač, obložen s papirjem za peko, in jih približno 8 minut pecite v pečici, segreti na 200 stopinj. Po peki naj se malce ohladijo.

3 V tem času razprite strok vanilje in postrgajte sredico. Vmešajte jo v sladkor v prahu in v njem povaljajte tople piškote.

Naj v vašem domu zadiši po praznični peki in okusnih piškotih!

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri