10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Recept za sadne princeske

15. 10. 2011

Za razvajanje brbončic.

Za približno 10 kosov potrebujete:

Za kuhano testo:

  • 50 g masla
  • 1 ščepec soli
  • 2 žlički vaniljevega sladkorja
  • 175 g moke
  • 4 jajca
  • 1 zravnano žličko pecilnega praška

Za nadev:

  • 250 g jagod
  • 250 g breskev (iz kompota)
  • 300 g smetane
Priprava:

Za testo zavrite 250 ml vode, maslo, sol in vaniljev sladkor. V vrelo vodo naenkrat vsujte vso moko in jo pri nizki temperaturi ves čas močno mešajte, da nastane cmok, ki se loči od dna posode.

Maso preložite v skledo in vanjo takoj vmešajte 1 jajce. Nato maso ohladite do mlačnega in vanjo postopoma vmešajte še preostala jajca ter pecilni prašek.

Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180). Testo dajte v vrečko za brizganje z zvezdastim nastavkom in na namaščen pekač nabrizgajte približno 20 ploščatih tortic. Tortice pecite v pečici približno 25 minut. Med peko pečice ne odpirajte, sicer se bodo tortice sesedle. Pečene tortice vzemite iz pečice in jih ohladite.

Pripravite jagode in jih zrežite na četrtine. Breskve odcedite in zrežite ena krhlje. Smetano čvrsto stepite, jo namažite na polovico tortic. Obložite s sadjem in pokrijte s preostalimi torticami. Po želji jih posujte s sladkorjem v prahu.

Čas priprave: približno 1 ura 10 minut
Na kos: približno 250 kcal, beljakovine: 6 g, maščobe: 16 g, ogljikovi hidrati: 20 g

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri