RECEPT: Zeljni zvitki s pikantno-sadnim nadevom

10. 1. 2016 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
RECEPT: Zeljni zvitki s pikantno-sadnim nadevom (foto: Profimedia)
Profimedia

Pravo presenečenje.

Za 4 osebe potrebujete:
  • 200 g kvinoje
  • 900 ml juhe
  • 1 glavo koničastega zelja ali ohrovta
  • 300 g korenja
  • 2 čebuli
  • 2 stroka česna
  • 3 žlice ajvarja
  • 60 g rozin
  • 3 žlice olja 
  • 2 žlici karija
  • 1 žlico jedilnega škroba
  • 100 g smetane 
  • sol
Priprava:

1. Kvinojo oplaknite pod vročo vodo. V 500 ml juhe jo pustite lahno vreti približno 20 minut, nato pa naj stoji še približno 5 minut. Zelju odrežite 8 velikih listov in jih 1 minuto blanširajte v vodi. Nato jih oblijte s hladno vodo in otrite do suhega. Preostalo zelenjavo očistite. Preostalo zelje zrežite na četrtine in te na široke trakove. Korenje zrežite na rezine, čebulo in česen pa na kocke.

2. Kvinoji primešajte ajvar in rozine. Na vsak list zelja porazdelite osmino obloge in čeznjo zapognite stranice listov. Zvitek zvijte od kocena naprej in ga spnite z zobotrebcem.

3. V veliki kozici segrejte 2 žlici olja in na njem popecite zeljne zvitke. Nato jih vzemite ven. V kozico vlijte preostalo olje in na njem podušite čebulo, korenje in česen. Dodajte še zeljne trakove, 400 ml vroče juhe in kari . Nato v kozico položite tudi zeljne zvitke in jih pustite v pokriti kozici lahno vreti približno 10 minut. Po 5 minutah kuhe jih obrnite.

4. Zeljne zvitke vzemite iz kozice. Škrob gladko umešajte s smetano, z njim zgostite prevretek in ga začinite. Omako postrezite skupaj z zvitki.

Čas priprave: približno 1 ura in 20 minut.
Na osebo: približno 420 kcal, beljakovine: 12 g, maščobe: 15 g, ogljikovi hidrati: 50 g.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek