Mleto meso poskrbi za raznolikost.
MEHIŠKA PONEVZa 4 osebe potrebujete:• 1 čebulo• 2 stroka česna• 2 žlici olja• 600 g mlete govedine• sol, sveže mleti kajenski poper• ščepec mehiških začimb• 1 mlado čebulo• 100 g pretlačenih paradižnikov• 150 g koruze (pločevinka)• 140 g fižola (pločevinka)• 1 rdeč čili• 80 g nastrganega sira• 60 g načosovPriprava:Olupite čebulo in česen. Čebulo sesekljajte, česen strite. V nepregorni kozici segrejte olje in na njem malce popražite čebulo. Dodajte česen in mleto meso. Začinite s soljo, kajenskim poprom in mehiškimi začimbami.Dodajte pretlačene paradižnike in malce vode ter vse skupaj dušite nekaj minut.Nato dodajte odcejeno zelenjavo iz pločevinke in sesekljan čili. Potresite z nastrganim sirom in zdrobljenimi načosi. Kozico postavite v pečico, segreto na 180 stopinj, ter vse skupaj pecite, dokler se sir ne stopi. Okrasite s sesekljano mlado čebulo.