Topli dnevi kar kličejo po užitkih na prostem. Pripravili smo nekaj okusnih idej.
MARINIRANA REBRCAOmaka za žar je pravi hitZa 4 osebe potrebujete:• 2 kg svinjskih rebrc • 2 čebuli• 2 stroka česna • 2 žlici olja• 100 ml juhe • 2 žlici pomarančnega soka• 4 žlice paradižnikovega kečapa• 1 žlico ostre gorčice• 2 žlici sojine omake• 2 žlici worcestrske omake• 2 cm ingverjevega gomolja• 1 žlico sladke mlete paprike• 1 žlico limonovega soka• sol, poper • tabaskoPriprava:Rebrca oplaknite, jih dajte v lonec in prilijte toliko vode, da bodo prekrita. Olupite čebulo in česen. Po 1 čebulo in česen dajte v vodo. Rebrca naj lahno vrejo približno 30 minut.Eno čebulo in česen drobno sesekljajte in ju stekleno popražite na olju. Prilijte juho in pomarančni sok. Vse skupaj malce pokuhajte in primešajte kečap, gorčico, sojino in worcestrsko omako. Ingver olupite, ga sesekljajte in dodajte omaki. Začinite jo s papriko, limonovim sokom, soljo, poprom in tabaskom.Rebrca odcedite. Po želji jih razdelite na kose in jih položite na žar. Premažite jih z malce omake za žar ter jih pecite 15 do 20 minut. Med peko jih nekajkrat obrnite.Na osebo: približno 850 kcal, beljakovine: 90 g, maščobe: 46 g, ogljikovi hidrati: 14 g.