RECEPTI: Čas je za žar

30. 6. 2016 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
2 / 6
Profimedia

PEČENE PIŠČANČJE PRSI

Z marinado iz limonovega soka in čilija.

Za 4 osebe potrebujete:

• 3 žlice limonovega soka
• po 1 noževo konico mletega čilija in mlete orientalske kumine
• 1 žlico javorovega sirupa
• 1 žlico olivnega olja
• 1 šopek timijana
• 4 fileje piščančjih prsi (po 150 g)
• sol, poper
• 4 majhne late češnjevih paradižnikov
• 2 bio limoni

Priprava:

Zmešajte limonov sok, čili, orientalsko kumino, sirup in olje. Timijan oplaknite ter nekaj vejic prihranite za pozneje. Preostale položite v marinado. Oplaknite fileje in jih otrite do suhega. Za približno 1 uro jih položite v marinado.

Segrejte žar. Namastite aluminijasto folijo in jo položite na žar. Meso vzemite iz marinade in ga položite na folijo. Pri nizki do zmerni temperaturi fileje ob robu žara pecite 20 do 25 minut. Med peko jih večkrat obrnite in jih na strani s kožo premažite s preostalo marinado.

Previdno oplaknite paradižnike na latih in jih skupaj s preostalim timijanom po 15 minutah položite na žar. Prepolovite limoni in ju prav tako popecite na žaru. Vse skupaj postrezite na krožnikih.

Na osebo: približno 230 kcal, beljakovine: 36 g, maščobe: 9 g, ogljikovi hidrati: 8 g.