RECEPTI: Tri dragocenosti iz dežele nasmeha

8. 7. 2016 | Vir: liza.aktivni.si
Deli

Če se navdušujeto nad azijsko kuhinjo, potem morate poskusiti tudi naslednje 3 recepte.

1 / 3

PIKANTNA RACA

S skorjico iz limete in medu.

Za 4 osebe potrebujete:

• 40 g rjavega sladkorja
• 50 ml sojine omake
• sok 1 limete
• poper
• 2 račja fileja (s kožo, po 350 g)
• 2 žlici medu
• 4 paprike različnih barv
• 1 kos ingverja (velikosti oreha)
• 2 žlici kokosove moke
• 1 žlico olja
• 150 ml kokosovega mleka (neslajenega, iz pločevinke)

Priprava:

Sladkor, sojino omako in 100 ml vode kuhajte približno 15 minut, da nastane gost sirup. Primešajte mu limetin sok in poper. Oplaknite fileja, ju osušite in večkrat zarežite kožo.

Pečico segrejte na 120 stopinj (ventilatorsko na 100 stopinj).

Račje prsi s kožo navzdol približno 5 minut pecite v ponvi. Nato jih obrnite in jih s kožo navzgor položite v segret model v pečici. Meso premažite z mešanico soje in medu ter ga pecite približno 30 minut.

Očistite paprike in jih zrežite na ozke paličice. Ingver olupite in ga drobno nastrgajte. Kokosovo moko popražite v ponvi. Ingver popražite na olju v ponvi. Zraven popecite še papriko. Prilijte kokosovo mleko in vse skupaj dušite še 5 minut. Zelenjavo začinite in jo potresite s kokosovo moko. Račko še malce zapecite pod žarom in jo postrezite k zelenjavi. Jed po želji še okrasite.

Na osebo: približno 750 kcal, beljakovine: 36 g, maščobe: 53 g, ogljikovi hidrati: 25 g.