POMLADANSKI ZVITKIZunaj hrustljavi, znotraj rafinirani.Za 4 osebe potrebujete: • 150 g fileja piščančjih prsi • sok in nastrgano lupinico ½ bio limone • 1 žlico sojine omake • 50 g tankih riževih rezancev • 100 g čebule • 2 korenčka • 10 žlic olja • sol, poper • 100 g sojinih kalčkov • ½ šopka koriandra • 1 žlico ribje omake • 20 listov riževega papirja Priprava: File drobno sesekljajte. Primešajte mu limonov sok in sojino omako ter ga v mešanici marinirajte približno 30 minut. Testenine skuhajte po navodilih z embalaže in jih odcedite. Očiščeno čebulo in korenčka zrežite na paličice ter vse skupaj 2 do 3 minute dušite na 1 žlici olja. 1 minuto zraven pecite še sojine kalčke. Koriander sesekljajte. Meso popecite na 1 žlici olja, ga začinite in počakajte, da se ohladi. Nato mu primešajte zelenjavo, rezance, ribjo omako, koriander in limonino lupinico. Vsak list riževega papirja za 1 minuto namočite v hladni vodi in ga nato položite na papirnato brisačo. Sredi vsakega dajte 1 žlico nadeva, zapognite robove in zvijte zvitek. S preganjeno stranjo navzdol jih zlato rjavo popecite na preostalem olju in jed po želji še okrasite. Na osebo: približno 550 kcal, beljakovine: 17 g, maščobe: 35 g, ogljikovi hidrati: 42 g.