POMLADANSKI ZVITKI
Zunaj hrustljavi, znotraj rafinirani.
Za 4 osebe potrebujete:
• 150 g fileja piščančjih prsi
• sok in nastrgano lupinico ½ bio limone
• 1 žlico sojine omake
• 50 g tankih riževih rezancev
• 100 g čebule
• 2 korenčka
• 10 žlic olja
• sol, poper
• 100 g sojinih kalčkov
• ½ šopka koriandra
• 1 žlico ribje omake
• 20 listov riževega papirja
Priprava:
File drobno sesekljajte. Primešajte mu limonov sok in sojino omako ter ga v mešanici marinirajte približno 30 minut.
Testenine skuhajte po navodilih z embalaže in jih odcedite.
Očiščeno čebulo in korenčka zrežite na paličice ter vse skupaj 2 do 3 minute dušite na 1 žlici olja. 1 minuto zraven pecite še sojine kalčke. Koriander sesekljajte.
Meso popecite na 1 žlici olja, ga začinite in počakajte, da se ohladi. Nato mu primešajte zelenjavo, rezance, ribjo omako, koriander in limonino lupinico.
Vsak list riževega papirja za 1 minuto namočite v hladni vodi in ga nato položite na papirnato brisačo. Sredi vsakega dajte 1 žlico nadeva, zapognite robove in zvijte zvitek. S preganjeno stranjo navzdol jih zlato rjavo popecite na preostalem olju in jed po želji še okrasite.
Na osebo: približno 550 kcal, beljakovine: 17 g, maščobe: 35 g, ogljikovi hidrati: 42 g.
2 / 3