Preprosto odlično!
Za 12 kosov potrebujete:
- 6 jajc
- 120 g masla + maslo za model
- 220 g sladkorja v prahu
- 400 ml mleka
- 600 g moke + moko za model
- 1 zavitek praška za puding
- 400 g mešanega ribeza
- 50 g moke
- sladkor v prahu za posipanje
Priprava:
1 Ločite rumenjake od beljakov. Zmehčano maslo penasto stepite s sladkorjem v prahu in rumenjaki. Postopoma dodajte mlačno mleko in presejano moko s pecilnim praškom. Beljake stepite v trd sneg in jih previdno dodajte testu.
2 Tortni model namastite z maslom in potresite z moko. Vanj razporedite testo in ga pogladite.
3 Očiščen ribez povaljajte v moki in ga razporedite po testu. Kolač približno 45 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Po peki naj se ohladi v modlu, nato ga zrežite na porcije in jih potresite s sladkorjem v prahu.