Ribezov kolač

Ribezov kolač (foto: Profimedia) Profimedia
20. 10. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Preprosto odlično!

Za 12 kosov potrebujete:

  • 6 jajc
  • 120 g masla + maslo za model
  • 220 g sladkorja v prahu
  • 400 ml mleka
  • 600 g moke + moko za model
  • 1 zavitek praška za puding
  • 400 g mešanega ribeza
  • 50 g moke
  • sladkor v prahu za posipanje

Priprava:

1 Ločite rumenjake od beljakov. Zmehčano maslo penasto stepite s sladkorjem v prahu in rumenjaki. Postopoma dodajte mlačno mleko in presejano moko s pecilnim praškom. Beljake stepite v trd sneg in jih previdno dodajte testu.

2 Tortni model namastite z maslom in potresite z moko. Vanj razporedite testo in ga pogladite.

3 Očiščen ribez povaljajte v moki in ga razporedite po testu. Kolač približno 45 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Po peki naj se ohladi v modlu, nato ga zrežite na porcije in jih potresite s sladkorjem v prahu.