Ribezova torta

Ribezova torta (foto: Profimedia) Profimedia
11. 5. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Za ljubitelje ribeza...

Za 12 kosov potrebujete:

Za testo:

  • 200 ml kisle smetane
  • 1 jajce
  • 100 g drobno mletega sladkorja
  • 100 ml olja
  • 200 g moke
  • 1 žlico pecilnega praška
  • 400 g različnega ribeza

Za drobljenec:

  • 30 g moke
  • 30 g drobno mletega sladkorja
  • 20 g masla

Priprava:

1 Kisli smetani primešajte jajce, sladkor in olje. Dodajte presejano moko s pecilnim praškom. Dobro premešajte in vlijte v lahno naoljen tortni model.

2 Povrh razporedite opran ribez (svež ali zamrznjen). Iz moke, sladkorja in masla pripravite mrvice. Potresite po ribezu. Torto približno 40 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Počakajte, da se ohladi, in nato odstranite obod modla.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri