Ribe v burgerju ... Zakaj pa ne?
Za 4 osebe potrebujete:
- 2 lovorjeva lista
- 5 pimentovih zrn
- morsko sol
- 500 g fileta bele ribe
- ½ pora
- ½ rdeče paprike
- 3 stebla zelene
- olje
- 2 jajci
- bele drobtine
Priprava:
1 V velik lonec zlijte 1 l vode. Dodajte lovorjeva lista, piment, poprova zrna in malce soli. Vodo zavrite. Nato znižajte temperaturo in v tekočini približno 15 minut kuhajte ribje fileje.
2 Medtem očistite in na drobne koščke zrežite zelenjavo. V ponvi segrejte malo olja in na njem nekaj minut dušite vso zelenjavo. Ko se zmehča, jo postavite vstran.
3 Ribje filete odcedite in jih dajte v skledo. Dodajte zelenjavno mešanico in jajci. Maso začinite s soljo in jo premešajte. Če je treba, mešanico zgostite še z drobtinami. V ponev kanite še malo olja. Iz mešanice oblikujte majhne polpete in jih zlato popecite z obeh strani. Postrezite z zelenjavno solato.
Foto: Profimedia
Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem