Ribji golaž

Ribji golaž (foto: Profimedia) Profimedia
26. 11. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Kaj pravite na ribji golaž?

Za 4 osebe potrebujete:

  • 2 olupljeni in sesekljani čebuli
  • 1 strok česna, zrezan na rezine
  • 200 g tankih rezin koromača
  • 100 ml sončničnega olja
  • 2 žlici sladke mlete paprike
  • 1 žlico paradižnikove mezge
  • 500 g koščkov ribjih filetov
  • 500 ml belega vina
  • 150 g paradižnika (kocke)
  • morsko sol in sveže mleti poper
  • 1 vejico timijana (drobno sesekljanega)
  • 1 pest sesekljanega peteršilja
  • ščepec limonine lupinice

Priprava:

1 V kozici z debelejšim dnom segrejte olje in na njem med mešanjem podušite čebulo, česen in koromač. Nato primešajte mleto papriko in paradižnikovo mezgo.



2 Dodajte koščke filetov. Previdno premešajte in prilijte vino. Kozico pokrijte, zmanjšajte temperaturo in pustite, da vse skupaj lahno vre nekaj minut.



3 Nato dodajte paradižnike in vse skupaj začinite s soljo in poprom. Golaž naj lahno vre, dokler se riba ne zmehča.



4 Dodajte timijan, peteršilj in limonino lupinico. Postrezite s kuhanim krompirjem.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri