Enostavna priprava in čudovite arome
Za 4 osebe potrebujete
- 1 čebulo
- 2 česna
- 6 žlic masla
- 1 kg špinače
- sol, poper
- 250 g lososovega fileta
- 1 šalotko
- 2 žlici moke
- 400 ml mleka
- 1–2 žlički instant juhe
- 200 g rikote
- 1 žlico sesekljanega koprca
- 1–2 žlički limoninega soka
- 8 kanelonov
- 50 g naribanega parmezana
- 125 g mocarele (kocke)
Priprava
Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160 stopinj). Olupljeno čebulo in česen zrežite na kocke ter jih približno 3 minute dušite na 2 žlicah masla. Očistite špinačo, jo malce podušite zraven in nato začinite.
Začinite lososa in ga zrežite na kocke. Na drobne kocke zrežite tudi olupljeno šalotko in jo podušite na 1 žlici masla. Zraven podušite še lososa in počakajte, da se ohladi. V posodi razpustite 3 žlice masla in na njem blago zarumenite moko. Prilijte mleko in instant prašek za juho ter pustite, da vse skupaj lahno vre približno 5 minut. Začinite.
Lososovi mešanici primešajte rikoto in koprc ter vse skupaj začinite s soljo, poprom in limoninim sokom. S pripravljenim nadevom napolnite kanelone. Po dnu namaščenega modela razporedite malce omake in špinače. Nato v slojih zložite kanelone in preostalo špinačo. Prilijte še preostalo omako. Potresite s sirom. Pokrijte z aluminijasto folijo in kanelone pecite 25 do 30 minut.
Čas priprave: približno 1 ura in 40 minut.
Na osebo: približno 820 kcal, beljakovine: 41 g, maščobe: 54 g, ogljikovi hidrati: 41 g.
Novo na Metroplay: "Ravnodušnost je najslabše, kar se lahko zgodi zgodbi!" | Andrej Pompe