Ribji kaneloni z dvema vrstama sira

22. 7. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Ribji kaneloni z dvema vrstama sira (foto: stockfood photo)
stockfood photo

Enostavna priprava in čudovite arome

Za 4 osebe potrebujete

  • 1 čebulo
  • 2 česna
  • 6 žlic masla
  • 1 kg špinače
  • sol, poper
  • 250 g lososovega fileta
  • 1 šalotko
  • 2 žlici moke
  • 400 ml mleka
  • 1–2 žlički instant juhe
  • 200 g rikote
  • 1 žlico sesekljanega koprca
  • 1–2 žlički limoninega soka
  • 8 kanelonov
  • 50 g naribanega parmezana
  • 125 g mocarele (kocke)

Priprava

Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160 stopinj). Olupljeno čebulo in česen zrežite na kocke ter jih približno 3 minute dušite na 2 žlicah masla. Očistite špinačo, jo malce podušite zraven in nato začinite.

Začinite lososa in ga zrežite na kocke. Na drobne kocke zrežite tudi olupljeno šalotko in jo podušite na 1 žlici masla. Zraven podušite še lososa in počakajte, da se ohladi. V posodi razpustite 3 žlice masla in na njem blago zarumenite moko. Prilijte mleko in instant prašek za juho ter pustite, da vse skupaj lahno vre približno 5 minut. Začinite.

Lososovi mešanici primešajte rikoto in koprc ter vse skupaj začinite s soljo, poprom in limoninim sokom. S pripravljenim nadevom napolnite kanelone. Po dnu namaščenega modela razporedite malce omake in špinače. Nato v slojih zložite kanelone in preostalo špinačo. Prilijte še preostalo omako. Potresite s sirom. Pokrijte z aluminijasto folijo in kanelone pecite 25 do 30 minut.

Čas priprave: približno 1 ura in 40 minut.

Na osebo: približno 820 kcal, beljakovine: 41 g, maščobe: 54 g, ogljikovi hidrati: 41 g.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord