Ribji kaneloni z dvema vrstama sira

Ribji kaneloni z dvema vrstama sira (foto: stockfood photo) stockfood photo
22. 7. 2014 Vir: liza.aktivni.si

Enostavna priprava in čudovite arome

Za 4 osebe potrebujete

  • 1 čebulo
  • 2 česna
  • 6 žlic masla
  • 1 kg špinače
  • sol, poper
  • 250 g lososovega fileta
  • 1 šalotko
  • 2 žlici moke
  • 400 ml mleka
  • 1–2 žlički instant juhe
  • 200 g rikote
  • 1 žlico sesekljanega koprca
  • 1–2 žlički limoninega soka
  • 8 kanelonov
  • 50 g naribanega parmezana
  • 125 g mocarele (kocke)

Priprava

Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160 stopinj). Olupljeno čebulo in česen zrežite na kocke ter jih približno 3 minute dušite na 2 žlicah masla. Očistite špinačo, jo malce podušite zraven in nato začinite.

Začinite lososa in ga zrežite na kocke. Na drobne kocke zrežite tudi olupljeno šalotko in jo podušite na 1 žlici masla. Zraven podušite še lososa in počakajte, da se ohladi. V posodi razpustite 3 žlice masla in na njem blago zarumenite moko. Prilijte mleko in instant prašek za juho ter pustite, da vse skupaj lahno vre približno 5 minut. Začinite.

Lososovi mešanici primešajte rikoto in koprc ter vse skupaj začinite s soljo, poprom in limoninim sokom. S pripravljenim nadevom napolnite kanelone. Po dnu namaščenega modela razporedite malce omake in špinače. Nato v slojih zložite kanelone in preostalo špinačo. Prilijte še preostalo omako. Potresite s sirom. Pokrijte z aluminijasto folijo in kanelone pecite 25 do 30 minut.

Čas priprave: približno 1 ura in 40 minut.

Na osebo: približno 820 kcal, beljakovine: 41 g, maščobe: 54 g, ogljikovi hidrati: 41 g.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Značke: kaneloni

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri