Ribji ocvrti zrezki

Ribji ocvrti zrezki (foto: Profimedia) Profimedia
3. 3. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Okusen ribji obrok...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 600 g ribjih filetov
  • 1 limeto
  • sol
  • 70 g nastrganega parmezana
  • 6 žlic moke
  • 4 žlice belega vina
  • 2 jajci
  • olje
  • 1 limono

Priprava:

1 Ribo osušite in jo zrežite na paličice.

Nakapajte jih z limonovim sokom, posolite in jih povaljajte v nastrganem parmezanu.



2 Gladko zmešajte moko, vino in jajci. Kose rib povlecite skozi testo in jih zlato ocvrite v vročem olju. Po cvrenju jih odcedite na papirnati brisači.



3 Postrezite s pire krompirjem in ribo nakapajte z limono.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri