Gobov ragu z rižem - zagotovo boste zadovoljni!
Za 4 osebe potrebujete:
- 1 veliko čebulo
- 250 g šampinjonov
- 100 g sojine salame
- 2 stroka česna
- 80 g masla
- 3 žlice kečapa
- 2 vejici timijana
- 150 ml juhe
- sol, sveže mleti poper
- 1 žlico moke
Priprava:
1 Olupite in sesekljajte čebulo. Šampinjone očistite, jih zrežite na koščke, salamo pa na paličice. Olupljen česen drobno sesekljajte.
2 V kozici segrejte maslo in na njem popražite čebulo in šampinjone. Dodajte kečap, salamo, sesekljan česen, timijan in prilijte juho.
3 Vse skupaj podušite do mehkega. Ragu začinite s soljo in poprom, ga potresite z moko in omako pustite lahno vreti še nekaj minut. Postrezite z rižem.
Foto: Profimedia
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?