25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Riževi rezanci s piščancem

Riževi rezanci s piščancem (foto: Profimedia) Profimedia
22. 3. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Slastni rezanci v družbi piščanca ...

Za 4 osebe potrebujete:

  •  250 g piščančjega mesa
  • 400 g riževih rezancev
  • sol
  • 1 rdečo papriko
  • 1 korenček
  • 1 čebulo
  • 1/2 kitajskega zelja
  • 1 por
  • 2 stroka česna
  • košček ingverja
  • 2 žlici olja
  • sveže mleti poper
  • 50 g arašidov
  • 4 žlice ostrigove omake
  • 4 žlice čili omake
  • 4 žlice lahke sojine omake

Priprava:

1 Meso zrežite na trakove. Rezance pripravite po navodilih z embalaže, jih odcedite in oplaknite pod hladno vodo. Nato jih odcedite.

2 Vso zelenjavo dobro operite. Papriko, korenček, čebulo in zelje zrežite na ozke rezance. Por po dolgem prepolovite in ga zrežite na majhne koščke.

3 Olupite česen in ingver, oboje drobno sesekljajte in ocvrite v voku. Dodajte piščančje meso, sol in poper ter vse skupaj dobro popecite. Nato dodajte še sesekljano čebulo, korenje in papriko.

4 Lahno premešajte in sestavine pražite 2 minuti. Nato dodajte por, zelje in arašide, premešajte in pražite še 2 minuti. Nato dodajte rezance in jed začinite z omakami, soljo in poprom. Premešajte in postrezite.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri