Odlična kombinacija okusov!
Za 4 osebe potrebujete:
- ščepec žafrana
- 300 g fileja piščančjih prsi
- 400 g paradižnikov
- 4 stroke česna
- olivno olje
- 300 g okroglozrnatega riža
- 1 l perutninske juhe
- 500 g češnjevih paradižnikov
- sol, sveže mleti poper
- 80 g nastrganega parmezana
- 100 g masla
- pest bazilike
- 100 g mlade špinače
Priprava:
1 Žafran namočite v 100 ml hladne vode. Meso očistite, paradižnike operite in oboje zrežite na koščke. Olupljen česen zrežite na rezine.
2 Meso popecite na 3 žlicah olja. Dodajte česen in paradižnike, vse skupaj malce popražite in dodajte riž. Dodajte zajemalko juhe in jo pokuhajte do konca. Vsakič, ko izpari tekočina, rižu dodajte novo zajemalko vroče juhe in ga tako skuhajte do mehkega. Na koncu prilijte še vodo z žafranom.
3 Češnjeve paradižnike položite v pekač in jih nakapajte z oljem. 10 minut jih pecite v pečici, segreti na 220 stopinj.
4 Zmehčan riž začinite s soljo in poprom. Dodajte polovico parmezana, maslo in sesekljano baziliko. Nato v rižoto vmešajte oplaknjeno špinačo, jo potresite s preostalim parmezanom in obložite s pečenimi češnjevimi paradižniki.
Foto: Profimedia
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?