Spogledovanje s pomladjo!
Za 4 osebe potrebujete:
- 30 g čebule
- 50 ml olivnega olja
- 300 g rižote
- 180 ml suhega belega vina
- 750 ml juhe
- 250 g češnjevih paradižnikov
- 80 g regratovih listov
- 1 strok česna
- sol
- 50 g masla
- 40 g nastrganega parmezana
Priprava:
1 Olupljeno čebulo sesekljajte in jo popražite v segretem olju. Nato dodajte riž in ga med mešanjem pražite približno 2 minuti. Nato prilijte vino in ga pokuhajte do konca, medtem zavrite juho.
2 Rižu dodajajte po 1 zajemalko juhe, novo pa dodajte šele takrat, ko se prejšnja pokuha. Postopek ponavljajte približno 20 minut, dokler se riž ne zmehča. V drugi ponvi segrejte olje in na njem na hitro podušite sesekljane paradižnike, liste regrata in česen. Solite in odstavite.
3 Rižoti primešajte maslo in nato še parmezan s paradižniki in regratom. Premešajte in takoj postrezite.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?