Za 12 kosov potrebujete:
Za testo:
- 500 g moke
- 50 g trsnega sladkorja
- 1 zavitek suhega kvasa
- ščepec soli
- 2 rumenjaka
- 260 ml mlačnega mleka
- 100 ml olja
Za nadev:
- 150 g pasirane skute
- 200 ml kisle smetane
- 50 g trsnega sladkorja
- 1 zavitek praška za vaniljev puding
- 100 g mandljev
- 300 g robid
Za drobljenec:
- 100 g moke
- 100 g masla
- 100 g trsnega sladkorja
- 100 g ovsenih kosmičev
- 100 g mandljevih lističev
- 10 dvobarvnih paličic
Priprava:
1 Moki primešajte sladkor, kvas in sol. Rumenjake zmešajte z mlačnim mlekom in oljem. Zlijte v mokasto mešanico in zgnetite trdno testo. Na toplem naj vzhaja 1 uro, nato ga na hitro pregnetite in pustite vzhajati še 1 uro.
2 Testo razvaljajte 1,5 cm debelo in z njim obložite namaščen pekač. Pustite ga počivati 15 minut. Skuti primešajte kislo smetano, sladkor, prašek za puding in drobno mlete mandlje. Mešanico v kupčkih razporedite po testu, med kupčki pa potresite robide.
3 Moko, maslo, sladkor in ovsene kosmiče zdrobite v drobljenec. Dodajte mandljeve lističe in zdrobljene paličice. Drobljenec potresite po ostalih sestavinah, kolač pa 45 minut pecite v pečici, segreti na 160 stopinj. Po peki naj se ohladi, nato pa ga zrežite na rezine.