Rožnati jagnječji kare

Rožnati jagnječji kare (foto: revija Lisa) revija Lisa
30. 4. 2014 Vir: liza.aktivni.si

S pikantno česnovo zeliščno skorjico

Za 4 osebe potrebujete

  • 2 žlici pinjol
  • po 1 šopek mete in drobnjaka
  • 1 strok česna
  • 3 žlice oljčnega olja
  • sol, poper
  • 3 rezine toasta
  • 2 jagnječja kareja (po 6 kotletov)

Priprava

Pinjole popražite v teflonski ponvi brez dodatka maščobe. Zelišča in olupljen česen drobno sesekljajte. V mešalniku vse skupaj z oljčnim oljem dobro zmeljite in začinite s soljo in poprom. Toastu odrežite skorjo in ga drobno sesekljajte.

Kareja položite v pekač. Premažite ju s polovico zeliščne mešanice. Preostala zelišča zmešajte s kruhovimi drobtinami, zmes porazdelite po karejih in jo malce pritisnite navzdol. Meso 25–30 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj (ventilatorska na 160 stopinj), in če je treba, ga proti koncu peke pokrijte z aluminijasto folijo, da se preveč ne zapeče.

Jagnječja kareja vzemite iz pečice, ju pustite počivati nekaj minut, nato pa ju vzdolž kosti zrežite na rezine. Zraven tekneta korenje z mlado čebulo in krompir.

Čas priprave: približno 50 minut.

Na osebo: približno 690 kcal, beljakovine: 24 g, maščobe: 60 g, ogljikovi hidrati: 9 g.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri