Rulada z orehi in hruškami

Rulada z orehi in hruškami (foto: Profimedia) Profimedia
14. 9. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Za ljubitelje orehov ... Kombinacija s hruškami že zveni odlično! Preverite, če je tak tudi okus.

Za 10 koščkov potrebujete:

 Za testo: 

  • 5 jajc
  • 140 g drobno mletega sladkorja
  • 40 ml olja 
  • 120 g moke
  • ščepec soli 
  • 2 žlici škroba 
  • 60 g drobno mletih orehov
  • malo sladkorja v prahu

Za nadev:

  • 3 hruške
  • sok 1 limone
  • 280 g masla
  • 200 g slajenega kondenziranega mleka
  • 30 g kakava v prahu

Za okrasitev:

  • 20 g sesekljanih orehov

Priprava:

1 Ločite rumenjake od beljakov. Rumenjake penasto stepite s 4 žlicami drobno mletega sladkorja in 40 ml olja. Beljakom dodajte preostal sladkor in iz njih stepite trd sneg. Vmešajte ga v rumenjakovo peno. Moko presejte. Dodajte ji ščepec soli, škrob in orehe. Počasi vmešajte v jajčno mešanico.

2 Pekač obložite s papirjem za peko. Orehovo testo enakomerno razporedite po papirju in jo potresite s sladkorjem v prahu. Testo približno 20 do 25 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj, da lepo naraste. Po peki naj se ohladi.

3 V tem času olupite hruške in jim odstranite peščišče. Zrežite jih na kocke in jih nakapajte z limonovim sokom. Maslo nastrgajte v skledo in dodajte kondenzirano mleko in presejan kakav. Gladko stepite.

4 Biskvit prevrnite na kuhinjsko krpo in odstranite papir. Po biskvitu razporedite dve tretjini kreme in po njej razporedite hruške. Biskvit zvijte s pomočjo kuhinjske krpe. Rulado premažite s preostalo kremo in jo okrasite s sesekljanimi orehi. Za nekaj ur jo postavite v hladilnik, da se strdi. Pred serviranjem jo zrežite na rezine.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri