Okusna sladica iz kostanja...
Za 20 kosov potrebujete:
- 400 g mlečne čokolade
Za kremo:
- 150 g kuhanega in olupljenega kostanja
- 50 g sladkorja v prahu
- 30 ml ruma
- 100 ml smetane
- 200 g bele čokolade
Za okrasitev:
- 40 g bele čokolade
- 40 g temne čokolade
- 20 celih praženih mandljev
Priprava:
1 Nad vročo vodno kopeljo stopite 260 g mlečne čokolade (doseči mora 45 stopinj temperature). Nato skledo odstavite in primešajte preostalo čokolado. Mešajte, dokler se ne stopi. Stopljena čokolada naj se ohladi na 30 stopinj.

2 Papirnate modelčke premažite s tanko plastjo stopljene čokolade. Počakajte, da se strdi in postopek ponovite. Nato modelčke postavite v hladilnik, da se čokolada popolnoma strdi.

3 Kostanje gladko pretlačite s sladkorjem in rumom. Smetano zavrite in še vročo vlijte v skledo s koščki bele čokolade. Mešajte, dokler se ne stopi. Nato primešajte še kostanjev pire.

4 Kostanjevo kremo dajte v vrečko za dresiranje z nazobčanim nastavkom in jo nabrizgajte v papirnate modelčke.

5 Prilijte preostalo stopljeno mlečno čokolado in pralineje postavite nazaj v hladilnik, da se strdijo.

6 Nato odstranite papirnate modelčke in praline položite na papir za peko.
7 Okrasite jih s stopljeno belo in temno čokolado ter z mandlji in počakajte, da se vse skupaj strdi.

Novo na Metroplay: Zakaj duhovni učitelji pogosto padejo na preizkušnjah MOČI, DENARJA in SPOLNOSTI | Romana Strašek