MAKOV SADNI KRUH
Za 10 kosov potrebujete:
• 5 sladkih makovk (koščki)
• 3 jajca
• 200 ml mleka
• 4 žlice rozin
• 3 žlice ruma
• 120 g suhega sadja (marelice, češnje)
• 1 žličko limonovega soka
• 60 g sladkorja v prahu
• 3 žlice sesekljanih lešnikov
• maslo in olje za model
Priprava:
Jajca stepite z mlekom in mešanico prelijte po kruhu. Rozine oplaknite z vročo vodo, jih odcedite in jih skupaj z rumom dodajte namočenemu kruhu. Suho sadje oplaknite, ga zrežite na koščke in jih nakapajte z limonovim sokom. Namastite pekač.
Namočenemu kruhu dodajte sladkor in vse preostale sestavine. Mešanico porazdelite po pekaču in kruh 35 do 40 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj.
Namig: iz 3 žlic praženih oreščkov, 3 žlic rjavega sladkorja in 2 žlic masla lahko naredite mrvice in jih potresite po pečenem kruhu.
3 / 3