Klasična jed, ki še posebej prija v hladnejših dneh.
Za 4 osebe potrebujete:
- 800 g svinjine (pleče)
- 2 čebuli
- 1 strok česna
- 3 žlice olja
- sol
- 2 žlici moke
- 1 žlico mlete paprike
- 1 l mesne juhe
- 300 g kislega zelja
- 5 pimentovih zrn
- 10 črnih poprovih zrn
- 3 lovorjeve liste
- 150 ml smetane
Priprava:
1 Meso oplaknite in ga zrežite na kocke. Olupljeno čebulo in česen drobno sesekljajte. V večji kozici segrejte olje in na njem malce popražite čebulo. Dodajte česen in ga zlato popražite.
2 Meso solite, ga stresite v kozico in popecite z obeh strani. Potresite z moko in papriko ter jo malce popražite med mešanjem. Nato prilijte juho.
3 Kislo zelje odcedite, ga zrežite na manjše koščke in ga skupaj s pimentom, poprom in lovorjevimi listi dodajte mesu. Kozico pokrijte in vse skupaj dušite 30 do 40 minut.
4 Golažu na koncu dodajte smetano in ga začinite s soljo. Postrezite ga s slanim krompirjem ali kruhovimi cmoki.
Novo na Metroplay: "Vse več mladih zboli za rakom" | Klara Čampa