Segedin golaž

19. 3. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Segedin golaž (foto: Profimedia)
Profimedia

Klasična jed, ki še posebej prija v hladnejših dneh.

Za 4 osebe potrebujete:

  • 800 g svinjine (pleče)
  • 2 čebuli
  • 1 strok česna
  • 3 žlice olja
  • sol
  • 2 žlici moke
  • 1 žlico mlete paprike
  • 1 l mesne juhe
  • 300 g kislega zelja
  • 5 pimentovih zrn
  • 10 črnih poprovih zrn
  • 3 lovorjeve liste
  • 150 ml smetane

Priprava:

1 Meso oplaknite in ga zrežite na kocke. Olup­ljeno čebulo in česen drobno sesekljajte. V večji kozici segrejte olje in na njem malce popražite čebulo. Dodajte česen in ga zlato popražite.
2 Meso solite, ga stresite v kozico in popecite z obeh strani. Potresite z moko in papriko ter jo malce popražite med mešanjem. Nato prilijte juho.

3 Kislo zelje odcedite, ga zrežite na manjše koščke in ga skupaj s pimentom, poprom in lovorjevimi listi dodajte mesu. Kozico pokrijte in vse skupaj dušite 30 do 40 minut.

4 Golažu na koncu dodajte smetano in ga začinite s soljo. Postrezite ga s slanim krompirjem ali kruhovimi cmoki.

Novo na Metroplay: "Vse več mladih zboli za rakom" | Klara Čampa