Segedin golaž

Segedin golaž (foto: foodstock photo) foodstock photo
3. 12. 2013 Vir: liza.aktivni.si

Krepka različica s papriko

Za 4 osebe potrebujete

  • 1 rdečo papriko
  • 100 g korenja
  • 2 stroka česna
  • 3 čebule
  • 600 g govejega mesa za golaž (koščke)
  • 4 žlice olja
  • 2 žlici paradižnikove mezge
  • 1–2 žlici sladkorja
  • 2 žlički posušenega majarona
  • 100 ml suhega rdečega vina
  • 300 g kislega zelja
  • sol, poper
  • 1 žlico sladke mlete paprike
  • 1,2 l juhe
  • 400 g krompirja, ki se ne razkuha
  • 100 g kisle smetane
  • 1 žličko mlete kumine

Priprava

Očistite in pripravite zelenjavo. Papriko, korenje, česen in čebulo zrežite na večje kocke. Meso popecite na 2 žlicah olja in ga nato vzemite iz posode. Na olju, ki je ostalo, popražite čebulo in česen. Nato v posodo stresite še papriko, korenje, meso, paradižnikovo mezgo, sladkor in majaron in vse skupaj pecite še približno 5 minut.

Zalijte z vinom in ga malce pokuhajte. Kislo zelje odcedite, ga dodajte ostalim sestavinam in ga začinite. Prilijte juho in segedin približno 90 minut kuhajte v pokriti posodi. Krompir olupite in ga zrežite na kocke. Skupaj s kislo smetano in kumino ga primešajte segedinu. Vse skupaj naj lahno vre še naslednjih 20–30 minut, segedin pa še enkrat začinite.

Čas priprave: približno 2 uri in 30 minut.

Na osebo: približno 490 kcal, beljakovine: 36 g, maščobe: 26 g, ogljikovi hidrati: 24 g.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri