Verjetno ob besedi sufle najprej pomislite na očarljivo francosko sladico, toda sufle je lahko tudi sijajna predjed. Pripravili smo tri ideje.
Fižolov sufleZa 4 osebe potrebujete:• 20 g masla• 2 žlici moke• sol• 120 ml mleka• 80 g stročjega fižola• 80 g šunke• 60 g parmezana• 3 jajca• olje in zdrob za modelčke• zelišča za okrasitevPriprava: V kozici stopite maslo, dodajte moko, ščepec soli in mleko ter vse skupaj med mešanjem zavrite. Zakuhajte gost bešamel in počakajte, da se ohladi.Očistite stročji fižol, ga nekaj minut kuhajte v vreli slani vodi in nato odcedite. Šunko in fižol zrežite na majhne koščke. Skupaj z drobno nastrganim parmezanom jih dodajte ohlajenemu bešamelu. Ločite rumenjake od beljakov.Postopoma dodajte vse rumenjake in sneg beljakov Naoljite modelčke in jih potresite z moko. Do treh četrtin jih napolnite z mešanico. Sufleje 20 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Postrezite tople in jih okrasite z zelišči.