Široki rezanci all'arrabiata.
Za 4 osebe potrebujete
• 500 g širokih rezancev
• sol, poper
• 6 paradižnikov
• 2 stroka česna
• 1 čili
• 100 g pancete
• 2 žlici olivnega olja
• 1 žlico sesekljanega peteršilja
• 40 g naribanega parmezana
Priprava
Rezance skuhajte v osoljeni vodi al dente po navodilu z embalaže. Med tem poparite paradižnike in jih olupite. Odstranite jim semenje in jih sesekljajte. Česen olupite in sesekljajte. Čiliju odstranite semenje in ga sesekljajte.
Panceto zrežite na trakove in jo skupaj s česnom in čilijem popecite na vročem olju. Dodajte paradižnik in ga pražite približno 5 minut. Omako začinite s soljo in poprom. Rezance odcedite in jih vmešajte v omako. Postrezite posute s peteršiljem in parmezanom.
Na osebo: približno 720 kcal, beljakovine: 21 g, maščobe: 32 g, ogljikovi hidrati: 87 g
Novo na Metroplay: Zakaj duhovni učitelji pogosto padejo na preizkušnjah MOČI, DENARJA in SPOLNOSTI | Romana Strašek