Široki rezanci s pekočo omako

7. 9. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Široki rezanci s pekočo omako

Široki rezanci all'arrabiata.

Za 4 osebe potrebujete


• 500 g širokih rezancev

• sol, poper

• 6 paradižnikov

• 2 stroka česna

• 1 čili

• 100 g pancete

• 2 žlici olivnega olja

• 1 žlico sesekljanega  peteršilja

• 40 g naribanega parmezana

Priprava

Rezance skuhajte v osoljeni vodi al dente po navodilu z embalaže. Med tem poparite paradižnike in jih olupite. Odstranite jim semenje in jih sesekljajte. Česen olupite in sesekljajte. Čiliju odstranite semenje in ga sesekljajte.

Panceto zrežite na trakove in jo skupaj s česnom in čilijem popecite na vročem olju. Dodajte paradižnik in ga pražite približno 5 minut. Omako začinite s soljo in poprom. Rezance odcedite in jih vmešajte v omako. Postrezite posute s peteršiljem in parmezanom.

Na osebo: približno 720 kcal, beljakovine: 21 g, maščobe: 32 g, ogljikovi hidrati: 87 g

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord