Široki rezanci s pekočo omako

7. 9. 2013 Vir: liza.aktivni.si

Široki rezanci all'arrabiata.

Za 4 osebe potrebujete


• 500 g širokih rezancev

• sol, poper

• 6 paradižnikov

• 2 stroka česna

• 1 čili

• 100 g pancete

• 2 žlici olivnega olja

• 1 žlico sesekljanega  peteršilja

• 40 g naribanega parmezana

Priprava

Rezance skuhajte v osoljeni vodi al dente po navodilu z embalaže. Med tem poparite paradižnike in jih olupite. Odstranite jim semenje in jih sesekljajte. Česen olupite in sesekljajte. Čiliju odstranite semenje in ga sesekljajte.

Panceto zrežite na trakove in jo skupaj s česnom in čilijem popecite na vročem olju. Dodajte paradižnik in ga pražite približno 5 minut. Omako začinite s soljo in poprom. Rezance odcedite in jih vmešajte v omako. Postrezite posute s peteršiljem in parmezanom.

Na osebo: približno 720 kcal, beljakovine: 21 g, maščobe: 32 g, ogljikovi hidrati: 87 g

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri