Sirova juha z baziliko in toastom

Sirova juha z baziliko in toastom (foto: Profimedia) Profimedia
4. 11. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Zakaj se ne bi pogreli s slastno sirovo juho...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 300 ml mleka
  • 400 ml perutninske juhe
  • 250 g kremnega smetanovega namaza
  • sol, sveže mleti črni poper
  • 8 listov bazilike
  • 60 g čedarja
  • 60 g gavde
  • 4 rezine toasta

Priprava:

1 Mleko zavrite in v njem med mešanjem stopite namaz. Začinite s soljo in poprom ter dodajte lističe bazilike.

2 Pekač obložite s papirjem za peko in vanj nastrgajte sir. Ob robovih položite trikotnike toasta brez skorje. Vse skupaj 8 minut pecite v pečici, segreti na 200 stopinj.

3 Pečen sir naj se strdi v hladilniku, nato pa ga nalomite na koščke. Juho postrezite s sirovim čipsom, popečenimi kruhki in baziliko.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri